torstai 11. joulukuuta 2014

Elva

Marenki voi olla joko huono tai sitten oikein hyvä valinta tyydyttämään makeanhimoa.


Tässä saanen esitellä sen hyvän marengin.


Kahdesta munan valkuaisesta tulee yhdeksän  pienehköä herkkupalaa.


Ainoastaan valkuaiset pääsevät vispattavaksi. Sekoitetaan valkuaiset vaahdoksi, johon lisätän palmusokeria oman mieltymyksen mukaan. Meikä laittoi   neljä ruokalusikallista ja mielestäni oli hyvä määrä. Palmusokerihan on lähes terveystuote, ja maku ihanan paahteinen.


Limeä puristin mukaan teelusikallisen.


Tähän määrään vaahtoa käytin hyvin vähän 70 prossasta suklaata, joka sulatetaan mikrossa ja sekoitetaan puolihuolimattomasti seokseen mukaan. Toki suklaan voi jättää kokonaan poiskin.


Leivinpaperi kannattaa voidella itse käytin kookosrasvaa, tämä estää herkkuja jämähtämästä paperiin kiinni.

Uuniin 100 astetta. Pari tuntia homma ottaa valmistuakseen, hieman jäi tahmeaksi sisältä, juuri niin kuin itse tästä herkusta tykkään.

                    Alma/Anette

1 kommentti:

maiju kirjoitti...

Näyttää herkullisilta.