torstai 4. syyskuuta 2014

Kolmas paastopäivä

Hyvin menee mutta menköön. Karkki ja herkkulakko on jäänyt täysin ajatusten ulkopuolelle tässä paastotessa. Sehän kyllä oli ajatuskin ja antaa myös kunnon startti ja puhdas "pohja" eli keho syyskuun herkkulakolle.


Muutamia juttuja jotka tukee paastoa. Ainakin itse olen näitä käyttänyt, ja hyviksi todennut.

- kevyt liikunta raikkaassa ulkoilmassa, auttaa aineenvaihduntaan ja kamppailussa mielitekoja vastaan.

- jooga tai venyttely niinkuin minulla, tekee hyvää mielelle ja keholle.


- Hampaiden pesu, raikas suu vie yllättävästi ajatukset pois ruuasta. Paastotessa saattaa alkaa henki haista, joten harja ja tahna käsilaukkuun.


- Lempeät pitkät löylyt saunassa, niin lempeät ja pitkät että hiki alkaa kunnolla virrata ja kuonat pääsee tulemaan ulos. 


- Itse kaipaan näköjään erittäin vahvoja makuja.  Tuntuu että ne täyttäis vatsankin paremmin, ja pitää hyvin kylläisyyden tunteessa.

- keksitään niihin iltapäivän ja illan tunteihin mitkä on ilman paastoakin niitä sudenkuoppia, jotain uutta tekemistä esim. hyvä kirja, ulkoilu, askartelu...


Kädessä on jäisistä karpaloista ja kokosvedestä survottu mössö. Todella kirpeää, hui.

Ylemmän keiton ainekset oli.
- valkosipuli
- pari porkkanaa
- pala inkivääriä
Keitellään vedessä niin että porkkanat kypsyy, jonka jälkeen soseutus ja suolan lisäys  ehkä muutama tippa tabascoa jos kaipaa potkua.

Keitto on muuten sama mitä tulee muutenkin tehtyä, mutta paastokeitosta jätetään liemikuutio pois ja tilalle lisätään tuota tabascoa.

                            Alma/Anette




1 kommentti:

maiju kirjoitti...

Hyvin sä vedät ;)