maanantai 1. syyskuuta 2014

Karkkilakko

Se on nyt niin että tänään alkoi kuukauden karkkilakko. Samaan syssyyn laitetaan pullat, kakut, jäätelöt ja keksit mustalle listalle. Mutta niihin laitan yhden varauksen,  jos tulee syntymä tai muita vastaavia juhlia, niin silloin kohtuullinen herkuttelu on sallittu.


Mun perusviikkoihin kuuluu yllättävän paljon herkkujen napostelua, vaikka välipäiviäkin viikkoihin mahtuu. Tarkemman tarkastelun jälkeen herkuttelupäivät vie ylivoimaisen voiton. Toisina päivinä vain muutama suklaapala ja keksi, mutta on myös päiviä, kun käsi käy tiheämpään.


Miksi sitten tehdä lakko, vaikka kohtuullinen herkutteluhan on ihan ok jos muuten perus ruokailu on kunnossa. 
No ensinnäkin mua ärsyttää olla näin pahassa sokerikoukussa ja toisekseen haluan itsekurini kestävän herkkuja vastaan muutamaa päivää pidemmän jakson.


Nämä herkut on kaikki kaiveltu omista keittiön kaapeista, eikä tässä edes ole kaikkia, pakastimestakin löytyy muutama kakku ja pullaa. Mutta tämä ei ole se ongelma, näin on ollut aina. 
Mulla nimittäin saattaa tulla himo johonkin aivan muuhun herkkuun kuin niihin mitä kotona on, ja käyn sen vartavasten kaupasta hakemasta. Esim, eilen piti flunssaista oloa huoltaa herkkujädellä ja koko pakettihan siihen huoltoon taas meni. 

Mutta nyt, än yhtee nyt alkaa lakko.

                     Alma/Anette

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Miten voi olla mahdollista säilyttää tollasia varastoja?! Vaikka kuinka piilottelisin jotain herkkuja niin kaikki kyllä häipyy nopeasti...

annu kirjoitti...

No hei, voisin lähteä samaan. Sokerikoukku napsahti nyt kuukaudeksi poikki! :)
Tsemppiä!

AlmaAnette kirjoitti...

Tää on kyl ihan peritty tapa lapsuudenkodista, siellä oli myös aina herkkuja saatavilla ja montaa lajia.
Meillä kaikki taitaa olla niin tottuneita herkkumääriin ettei ketään suuremmin kiinnosta, tottakai lapset välistä napsii karkkeja muttei suuremmin.

Hyvä Annu, sokeri on kyllä niin koukuttava. Parempi hallita sokeria kuin antaa sen hallita meitä.

AlmaAnette kirjoitti...

Piti nyt tulla viel lisäämään. Meillä kun ramppaa viikottain melkoisesti porukkaa, niin aika paljon herkkuja menee ihan tarjoiluina.