perjantai 4. huhtikuuta 2014

Patittaa

Johan se jo pienille lapsille opetetaan että päivittäinen ulkoilu on tärkeää. Heidät kiikutetaan päivittäin puistoon tai pihalle leikkimään, satoi tai paistoi.

                                   

Mutta yhtä tärkeää päivittäinen ulkoilu olisi aikuiselle. Miksi niin moni on sen unohtanut.

Samoin lapsille opetetaan ettei jokapäivä ole herkkupäivä. Monelta on tuokin oppi aikuisijällä päässyt unohtumaan.


No entäs tietokone ja telkkarin käyttö. Kyllä niidenkin käytölle lapsille on asetettu rajoitteita. Tässäkin voisi moni aikuinen ottaa oppia ja nostaa revansa ylös koneen ääreltä.


Sama rahankäytön kanssa, lapsille opetetaa malttia ja harkintaa. Monelta aikuiselta se täysin unohtunut. Samoin siisteys. Lapsille opetetaan viemään tavarat takasin paikoilleen ja isompia pitämään huoneen siistinä. Miten toisilta tämäkin on voinut päästä unohtumaan.

Vitsi et ärsyttää nämä ja kymmenen muuta asiaa.
Mutta nyt ei oo aikaa pitempään purkaukseen, pitää laskea kännykkä kädestä ja rientää aamutoimiin.

                             Alma/Anette

2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Niinhän se on - itse olen näiden asioiden kanssa kamppaillut nyt ekopaastoni aikana - kaikki nuo asiat ovat olleet luopumuslistallani. Valitettavasti vaan tuo ulkoilupuoli on jäänyt vähille - ensin oli kunnon flunssapöpö, joka hiipi keuhkoihin ja sitten tulivat nämä siitepölyt ja katupöly. Mutta suurin syy on rehellisesti tunnustaen laiskuus.
Jospa tästä yrittäisi nyt viikonloppuna tehdä parannusta!
Oikein hyvää viikonloppua!

Vivi Vinna kirjoitti...

Voi, älä romahda! Tottahan tuo on, itse ensimmäisenä pitäisi nuo muistaa ja yritänkin, joskus vain on olevinaan niin kiire tai parempaa tekemistä... :D Hyvää viikonloppua! :)